Bruidsreportage Familiefotografie Bedrijfsfotografie Inlijstwerk De fotograaf Contact

Wie is fotograaf Michel Oehlen? Zijn fotografiestijl, profiel en een korte bio

Je herkent mijn fotografie aan het directe contact dat je als kijker maakt met de persoon op de foto.

Als ik mensen fotografeer, dan is hun uitstraling het belangrijkste voor mij. Ik wil mensen zó fotograferen, dat hun geliefden en vrienden de persoon op de foto in zijn kern herkennen: “ja, zó is deze persoon”. Doe je dat met gevoel voor timing en oog voor interactie met de omgeving, dan krijg je tijdloze foto’s. Verder herken je mijn fotografiestijl aan fris kleurgebruik, heldere composities en scherpte, waardoor ze geschikt zijn om te vergroten en in te lijsten.

Met mij als fotograaf krijg je een betrokken vakfotograaf. Mijn kennis, creativiteit en sociale vaardigheden zet ik in om je opdracht tot een stralend eindresultaat te brengen. Tevredenheid is inzet van mijn dienstverlening. Klik even door naar mjn tevredenheidsgarantie!

Ik ben geboren in 1974, en woon in Noord Limburg (gemeente Venlo). Meestal werk ik als Limburgs fotograaf, maar ik heb een werkgebied dat tussen Utrecht, Maastricht en Keulen ligt.

Ik ben met mijn Duitse vriendin, en samen verwachten wij in juni 2019 een dochter. Ik ben hondenliefhebber, en wandel dagelijks in de bossen met mijn 3 honden. In het kloosterdorp Steyl heb ik een aantal jaren een hondenvakantieopvang gehad.

Ik spreek uitstekend Duits, goed Engels en heb basiskennis van het Russisch. Ik werk regelmatig met meertalige gezelschappen.
in 2009 ben ik gestart met professionele fotografie. Voor mijn fotoproject “Tweelingbeelden uit 2 werelden” ben ik naar de Russische stad Pskov gereisd. De foto’s van dit project zijn geëxposeerd in de stadswinkel van zusterstad Nijmegen.

Vanaf 2010 heb ik gewerkt als freelance fotograaf voor diverse tijdschriften. Voor het bedrijfsleven fotografeer ik congressen en zakelijke evenementen. In deze tijd ben ik begonnen met het uitdagende vak van de trouwfotografie, en begonnen met het doen van mijn eerste fotosessies als familiefotograaf. Inmiddels ben ik een ervaren en technisch onderlegd fotograaf met een complete uitrusting.

Naast uitgebreide fotografie ervaring heb ik intensieve werkervaring opgedaan als hulpverlener in de jeugdzorg en de ggz, en als docent van aanstaande hulpverleners. In beide sectoren heb ik me ontwikkeld tot senior. Als docent ben ik daarnaast ook gespecialiseerd in curriculumontwikkeling en didactiek.

Mijn favoriete vakantieplekjes zijn de Waddeneilanden, Cornwall, Normandië en de Griekse eilanden, waarbij ik graag wandel en muziek maak. De Russisiche literatuur, Rusland en de de Balkan zijn blijvende interessegebieden.

“In mijn werk kies ik voor echtheid en authenticiteit. Een foto die geslaagd is, straalt daarom gevoel uit. Ik ben een gepassioneerde en gedreven fotograaf, met een groot hart voor mensen.”

Lees ook: reacties van klanten
© Michel Oehlen fotografie Limburg 2010–2019 | Gebruik van de foto’s en teksten, op welke manier dan ook, is niet toegestaan.
Tel: 06–21886711 | Kvk: 50648624 | BTW#: 160889510B01 | Triodos: NL61.TRIO.025.46.37.132 | Algemene Voorwaarden | Privacy verklaring